رهن و اجاره کارخانه

رهن و اجاره کارخانه

در حوزه ی خرید و فروش یا رهن و اجاره کارخانه یا کارگاه و املاک صنعتی تفاوت بسیار بالایی با املاک مسکونی مانند آپارتمان ، خانه های کلنگی ومستغلات و موارد دیگر وجود دارد.

خب همانطور که میدانید مورد اجاره یکی از رایج‌ترین قراردادهایی است که در کشور منعقد می‌شود؛ هرچند قانون مدنی به عنوان قانون عام و قانون روابط موجر و مستأجر به عنوان قانون خاص، مهمترین قوانین حاکم در قراردادهای اجاره هستند، برخی افراد، آگاهی چندانی از قوانین نداشته و همین موضوع باعث می‌شود تا گاهی در تنظیم قراردادهای اجاره دچار اشکال شوند.

در مواردی مثل رهن و اجاره کارخانه یا املاک بزرگ این چنینی یک اشتباه کوچک در عقد قرارداد ممکن است خسارت زیادی به طرفین اعم از صاحب ملک یا مستاجر وارد کند. هرچند امروزه بسیاری از قراردادهای اجاره به صورت پیش‌نویس توسط بنگاه‌ ها و دفاتر مشاور املاک تنظیم می‌شود، ناآگاهی این گونه مشاوران به موازین حقوقی و نیز بی توجهی طرفین قرارداد به موضوعات حقوقی باعث می‌شود تا اشکالات زیادی در تنظیم این قراردادها حادث شود.

اگر به طور کلی بخواهیم اجاره را توضیح دهیم باید بگوییم اجاره عقدی است که به موجب آن مستأجر مالک منافع عین مستأجر می‌شود. در این حالت اجاره‌ دهنده موجر ، اجاره‌کننده مستأجر و مورد اجاره عین مستأجر نامیده شده است .

پس در اجاره نامه حداقل دو طرف وجود دارد. یکی موجر(صاحب ملک) و دیگری مستاجر(اجاره کننده). دو طرف قرارداد و سِمَت آنها از مهم‌ترین مواردی است که باید توسط طرفین احراز شود. چه در املاک مسکونی و مستقلات و آپارتمان و غیره … و چه املاک صنعتی مثل رهن و اجاره کارخانه و کارپاه و املاک دیگر…

اگر ملک مورد اجاره بین چند نفر مشاع باشد در قسمت موجران باید مشخصات کامل همه آنها نوشته شود. همچنین اگر مستاجران دونفر یا بیشتر باشند و اجاره بها را به صورت مشترک پرداخت می‎کنند، باید مشخصات کامل همه آنها در قسمت مستاجران نوشته شود.

قراردادی که در دفا‌تر اسناد رسمی تنظیم شده و به ثبت رسیده باشد، قرارداد رسمی است. سایر قرارداد‌ها، از جمله قراردادی که در بنگاه معاملات املاک و با استفاده از فرم‌های چاپی اتحادیه تنظیم می‌شود، قرارداد عادی است.

بهتر است محل مورد اجاره و ملحقات آن در قرارداد قید شود.در موارد مسکونی مثلا شامل خط تلفن پارکینگ انباری و … میشود . در مورد رهن و اجاره کارخانه باید با جزییات بیشتری لین موارد ذکر شود مثل دستگاه های قرار گرفته در محل.

در زمان خرید کارگاه های صنعتی یا رهن و اجاره کارخانه اگر ملک مورد نظر داخل شهرک صنعتی باشد قبل از تنظیم هرگونه مبایعه نامه یا قولنامه حتما باید به دفتر هیت مدیره شهرک صنعتی مراجعه نموده و از کم و کیف دادگاه مورد معامله آگاه شوید چرا که این مرجع همان حکم اداره ثبت و اسناد و املاک را دارد که رزومه و سوابق آن ملک در آن می باشد در این جا شما می توانید از بدهی های احتمالی خلع ید یا مسایل حقوقی یا موارد رهنی ملک و رهن و اجاره کارخانه یا کارگاه های صنعتی مطلع شده و سپس اقدام به خرید نمایید .

املاک صنعتی هیراد با برترین برند املاک صنعتی با بیش از ۲۰ سال تجربه، با کادری مجرب و فایلینگ قوی جهت خرید ،فروش ، رهن و اجاره کارخانه، کارگاه ، سوله ، انبار ، دفتر اداری و…آماده مشاوره و تنظیم عقد قراداد با شما مشتریان محترم می باشد.

راههای ارتباطی ما :

www.Amlakhirad.com ، www.Hiradmelk.com

شماره تماس کارشناسان هیراد:

۶۶۸۱۱۶۰۰-۰۹۱۲۱۵۱۵۶۸۸

اشتراک این نوشته